Уважаеми жители на община Вършец,  На 22-и септември България чества едно

...
Уважаеми жители на община Вършец, 
На 22-и септември България чества едно
Коментари Харесай

Кметът на Вършец поздрави жителите по случай Деня на независимостта

Уважаеми поданици на община Вършец, 
На 22-и септември България празнува едно от най-значимите събития от новата си история. На тази дата през 1908 година българската страна, една от най-старите в Европа, афишира своята самостоятелност. Това става 30 години след Руско-турска война от 1877-78 година, която завършва с подписания на 3 март 1878 година Санстефански кротичък контракт. Така България още веднъж се появява на картата на Европа след петвековно османско господство.
Събитието е победа на българската дипломация и израз на високото самочувствие на българите за значимото им място в европейската история. 
България става царство, а българският държател още веднъж стартира да носи купата на великите си прародители. Но по-важното е, че тази победа е реализирана с мирни средства и че България, едвам 30 години след Освобождението, гордо изправя снага и с право претендира за независима политика и път на развиване. И това е най-големият урок!
Обединени, с мъдрост и самочувствие би трябвало да вървим по пътищата на историята! Да помним идеалите и заветите, да се учим от грешките и успехите.
Трябват ни идеали, би трябвало ни религия! Пожелавам го за всички нас и за нашата обичана Родина!
Честит празник! 

Инж. Иван Лазаров, 
Кмет на Община Вършец
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР